A fő gyógyszerek a prosztatagyulladás kezelésére férfiaknál

Prostatitis egy férfiban

Ma a prosztatagyulladás nagyon gyakori betegség a középkorú férfiak körében. A tudósok az egész világon nem tudták megtalálni ennek a betegségnek a valódi okát, de egy mintára következtettek. Leggyakrabban a prosztatagyulladás olyan embereket érint, akiknek közeli rokonai hasonló betegségben szenvedtek. Az alábbiakban bemutatjuk a prosztatagyulladás kezelésére használt leghatékonyabb gyógyszereket. De ne felejtsük el, hogy csak a urológussal folytatott konzultációt követően kell elkezdeni a betegség kezelését.


Antibiotikumok

Az antibakteriális gyógyszerek alkalmazását a prosztatagyulladás kezelésében jelenleg a leghatékonyabb módszernek tekintik. Előnyeik sokéves gyakorlat során bebizonyosodtak. Ezeknek a gyógyszereknek nagyon sokféle a választékuk, ez pedig lehetővé teszi a kezelőorvos számára a gyógyszerek kiválasztását, a prosztatagyulladás típusától függően. Ezeknek a gyógyszereknek az a hatása, hogy teljesen elpusztítják a gyulladást okozó káros mikroorganizmusokat.

Az ilyen gyógyszerek alkalmazásának további fontos előnye, hogy antibakteriális komponensek felhalmozódhatnak a prosztata mirigy szöveteiben, és ezáltal növelhetik koncentrációjukat az emberi vérben. A krónikus prosztatagyulladás hatékony kezelésére az orvosok a fluorokinolonok csoportjából származó gyógyszereket alkalmazzák.

Az antibakteriális gyógyszerek alkalmazása körülbelül 4-12 hétig tart. De ne felejtsd el, hogy először meg kell határoznod a tüneteket, és az antibakteriális gyógyszerekkel végzett kezelés sokkal hatékonyabb lesz.

Nem szteroid gyulladáscsökkentők

A prosztatagyulladás okainak kiküszöbölése mellett más kihívások is vannak a betegség kezelésében. Végül is egy beteg ember állandóan kellemetlen fájdalmat tapasztal az ágyék területén. Ha ezek az érzések egyszerűen elviselhetetlenné válnak, akkor nem szteroid gyulladáscsökkentők alkalmazását írják elő, amelyek kiváló fájdalomcsillapító spektrummal rendelkeznek. Általában tablettákként vagy anális kúpként szedik őket.

Görcsoldók

Az ágyék területén elviselhetetlen fájdalmat nemcsak gyulladásos folyamatok, hanem a perineum izomgörcsei is okozhatnak. Ezekkel a tünetekkel hatékonyabbak lesznek azok a gyógyszerek, amelyek ellazíthatják az érintett izomcsoportokat. Lehet izomlazító és görcsoldó egyaránt.

Alfa-blokkolók

Kiemelt vizelési problémák esetén az úgynevezett alfa-blokkolók segíthetnek. Segíteni fogják a hólyag és a prosztata mirigy falában elhelyezkedő simaizmok hatását. Általában egy 6 hónapos kúrát ezeknek a gyógyszereknek az előírásával urológus ír elő. Segítenek normalizálni a vizelet kiáramlását és javítják a váladék kiválasztódását magából a prosztatából.