Antibiotikumok férfiak prosztatagyulladására

A bolygó férfi lakosságának csaknem fele prosztata betegségekben szenved különböző okok miatt. Ezek a patológiák számos testrendszer munkájában fellépő visszafordíthatatlan szövődmények miatt veszélyesek, és azonnali orvosi beavatkozást igényelnek.

Az orvosok úgy vélik, hogy a betegek egyharmada fertőző betegségben szenved. A bakteriális vagy vírusos patológiák elnyomására a prosztatagyulladás megfelelő antibiotikus kezelését írják elő. Ezeket a gyógyszereket, azok hatását és a terápia jellemzőit az alábbiakban részletesen tárgyaljuk.

Figyelem: A cikk csak tájékoztató jellegű, és nem cselekvési utasítás.

Mi vezet az öngyógyításhoz?

A megfelelő gyógyszer megfelelő megválasztása gondos kutatást és az előzetes diagnózis megerősítését igényli. Az orvosok célja:

 • megtalálni a leghatékonyabb eszközöket, megvédve a testet a káros hatásoktól;
 • azonosítsa a kórokozó természetét, reakcióját bizonyos gyógyszerekre;
 • kidolgozza a helyes kezelési rendet;
 • kiküszöböli azokat a lehetséges fenyegetéseket, amelyeket egy antibiotikum provokálhat a prosztatagyulladásra.

Ha önállóan választja ki a gyógyszereket, akkor kockáztatja, hogy nemcsak drága időt veszítsen el, ne érje el a kívánt hatást a kezeléstől, hanem az egész testet károsítsa gyógyszerekkel.

Az orvos antibiotikumokat ír elő a prosztatagyulladás kezelésére

Az antibiotikumok szedésének előnyei

A modern antibiotikus szerek lehetővé teszik:

 • azonnal állítsa le a gyulladásos folyamatokat, pusztítsa el a patogén baktériumokat és vírusokat;
 • a szervezet olyan anyagokat állítson elő, amelyek megakadályozzák a vírusok szaporodását;
 • használjon drogokat külsőleg, intramuszkulárisan, intravénásan, orálisan;
 • a baktériumok nagy listájára hat egyszerre.

Miért nincs idő pazarolni

Az első jelek figyelmen kívül hagyása és az öngyógyítás komplikációkkal jár. A prosztatamirigyben előforduló gyulladásos folyamatok krónikus formába való átmenetének veszélye nő. Az urológiai gyakorlatban az orvosoknak az összes látogatás 7% -ában hatékony antibiotikumot kell keresniük a krónikus prosztatagyulladás ellen.

Ezekben az esetekben hatékonyabb antibakteriális szereket alkalmaznak, növelik az adagokat, a terápiás sémákat, és más hatással van a testre.

Milyen antibiotikumok a prosztatagyulladás kezelésére

A viszonylag új anyagokat, amelyek a múlt század első felében jelentek meg, a hatás jellegétől, kémiai összetételétől függően öt csoportba sorolják, amelyeket a betegség akut és krónikus lefolyása során használnak.

Azt:

 1. Penicillinek. Blokkolják olyan anyagok termelését, amelyekből a baktériumok sejtfalai létrejönnek, ami halálukhoz vezet. Akciójuknak ellenálló baktériumok megjelenése miatt némileg elvesztették jelentőségüket. Tabletták formájában szedik.
 2. Széles spektrumú tetraciklinek. Ha az egyik gyógymód hatástalan, akkor más típusú csoportok is haszontalanok lesznek. Aktívan elpusztítják a káros flórát, de a betegek nehezen tolerálják őket.
 3. Makrolidok. A legkevésbé természetes eredetű mérgező gyógyszerek. Hatékonyságukat nem igazolták teljes mértékben. Fertőző prosztatagyulladásra használják, könnyen tolerálhatók.
 4. Cefalosporinok a baktériumok elleni hatékony hatáselvvel. Allergiás reakciókat okozhatnak, irritálhatják a nyálkahártyát, a kinevezésre korlátozások vonatkoznak. Intramuszkulárisan alkalmazva.
 5. Fluorokinolonok. Széles spektrumú antibiotikumok krónikus prosztatagyulladás kezelésére. Gyorsan bejutnak a véráramba, néha zavarokat okoznak az emésztőrendszerben, számos testrendszerben és allergiában.

A prosztatagyulladás antibiotikus kezelése

A diagnosztikai adatok alapján meghatározzák az emberekben a betegséget okozó baktériumok típusát. A kórokozó organizmusok érzékenységének meghatározása érdekében az urológus kiválasztja a legjobb gyógyszereket, a betegség stádiumától függően. Rendelkezik egy sor eljárással és kidolgozza a kezelési rendet, amely gyakran tartalmazza:

 • pénzeszközök felvétele a kórokozók elpusztítására, a pangó folyamatok csökkentésére, a vérkeringés javítására;
 • gyulladáscsökkentő gyógyszerek alkalmazása, amelyek csökkentik a mirigyek duzzanatát;
 • vitaminok, nyomelemek, nyugtatók, immunmodulátorok és gyógynövények fogyasztása;
 • masszázs kezelések;
 • testnevelés.

A diagramból a betegek megtudják, hogy milyen antibiotikumokat írnak fel a prosztatagyulladásra akut vagy krónikus formában, hogyan hajtják végre a kezelést.

Akut forma

Terápiát nyújt kórházban, vagy otthoni orvos felügyelete mellett. Széles hatásspektrumú gyógyszereket alkalmaznak, gyógyszerek kombinációja lehetséges. Az orvosi erőfeszítések eredménye szinte azonnal észrevehető. A tanfolyam azonban gyakran egy hónapos terápiát is magában foglal.

Az urológus adagjainak, sémáinak és ajánlásainak szigorú betartása örökre elősegíti a férfiak ezen szakaszának betegségét.

Krónikus prosztatagyulladás

A betegséget ebben a szakaszban lassú lefolyás jellemzi, időszakos súlyosbodásokkal. A teljes gyógyulás megjósolása nehezebb. Ezért a prosztata gyulladására az antibiotikumoknál hatékonyabb szereket írnak fel. Ahol:

 • figyelembe veszik a kórokozó flóra jellegét és érzékenységi szintjét;
 • előnyben részesítik a cefalosporinok, makrolidok csoportjait;
 • a terápiát több szakaszban végzik, legalább egy hónapos kúrákkal. Szakaszosan legalább egy hónapig;
 • a tolerancia kialakulásának elkerülése érdekében a testben különféle gyógyszereket vezetnek be a tanfolyamokra, ezek kombinációja;
 • a gyógyszeres terápiát fizioterápia egészíti ki.

Hatékony antibiotikumok a prosztatagyulladás ellen

A kezelés során használt antibiotikumok listája nagyon hosszú. Néhány név jó terápiás hatékonyságot mutat és a leggyakrabban használt. Nehéz egyértelműen megnevezni a prosztatagyulladás leghatékonyabb antibiotikumát. A gyógymód kiválasztása a betegség fejlettségétől és annak stádiumától függ.

Urológusok ajánlásai gyógyszerek szedésére

A diagnózis és a kezelés során fontos tudni, hogy minden esetben milyen antibiotikumokat kell inni a prosztatagyulladás ellen, és szigorúan be kell tartani az orvos utasításait a szedésükhöz.

E veszélyes betegség legyőzéséhez meg kell:

 • kizárólag az előírt pénzeszközöket fogadja el. Ezek cseréje nem megengedett;
 • tájékoztassa kezelőorvosát a kezelés során alkalmazott bármilyen további gyógyszerről. Ez megmenti Önt a mellékhatásoktól;
 • figyelje meg az időt, az adagolási rendet, az adagolást, a napi alkalmak számát;
 • figyeljen a tabletták bevételére - étkezés előtt vagy után;
 • ne hagyja ki az ajánlott trükköket. Ne vegyen be több tablettát, ha hiányzik az ideje. Ez nem oldja meg a problémát, csak tovább súlyosbítja;
 • ha észrevehető tünetek eltűntek, az előírt kezelést nem lehet megszakítani. A kórokozó baktériumok vagy vírusok elpusztításához a kezelési programot teljes egészében be kell fejezni.

A terápia során ajánlott diétát követni, leszokni a dohányzásról, az alkoholról. A tanfolyam kiegészítéseként felveheti a probiotikumokat, miután előzetesen megállapodtak orvosuk listájáról.

Különböző antibiotikumok férfiak prosztatagyulladásához

Mellékhatások és ellenjavallatok

Tekintettel az antibiotikumok listáján szereplő nagyszámú gyógyszer nagy toleranciájára, az urológusok emellett olyan készítményeket írnak elő, amelyek helyreállítják a gyomor és a belek mikroflóráját. A terápia ideje alatt a betegek a következő mellékhatásokat tapasztalják:

 • a gyomor-bél traktus működésének zavara;
 • allergiás kiütések;
 • hányinger, általános romlás;
 • mérgezés jelei (láz, fájdalom, hasmenés).

Ezek a gyógyszerek ellenjavallt gyermekek és olyan emberek számára, akiknél különböző típusú allergiákat, vese- és májbetegségeket diagnosztizáltak.

Következtetés

Az antibiotikumokat csak patogén baktériumok vagy vírusok által okozott fertőző prosztatagyulladásra írják fel. Ahhoz, hogy pontosan tudja, milyen antibiotikumokat szedjen a prosztatagyulladáshoz, feltétlenül konzultálnia kell egy urológussal. Az ajánlások szigorú betartása elősegíti, hogy a jövőben visszaesés nélkül felépüljön a betegség.